Dataskyddspolicy

Denna policy behandlar vilken information som vi samlar in om dig som konsument. Dessutom beskrivs var, hur och varför informationen används. Utöver detta kommer vi även behandla dina rättigheter och hur du gör för att utöva dessa.

Vad samlar vi egentligen in för information och varför gör vi det?

Först och främst samlar vi in information för att bättre kunna erbjuda dig de produkter du söker och sedan skicka ut dessa till dig. Detta betyder att vi måste spara uppgifter om dina köp i några år, till en följd av de lagar som råder.

Information som du skickar in till oss:

När du genomför ett köp: Information om din betalning och leveransinformation. När du kontaktar vår kundtjänst via via telefon eller e-mail. Eller när andra serviceärenden utreds via telefon eller e-mail. När du skapar ett konto på discboss.se: Namn, adress, e-mail, telefonnummer sparas och eventuell övrig frivillig information. När du recenserar en produkt: Namn. När du lägger till en produkt i din "önskelista". När du förbeställer discar: Namn, adress, e-mail, telefonnummer sparas.

Vilka andra parter vi delar din information med

Logistikföretag (Transport)

När du köper en produkt på vår webshop, discboss.se, levererar vi den till din brevlåda eller ett närliggande ombud. För att detta ska vara genomförbart delar vi adressinformation med olika företag som står för denna transport av produkter.

Leverantörer av tjänster

Dessutom finns det ytterligare aktörer som hjälper oss på discboss.se att ha en väl fungerande webbshop. Därför delar vi med oss av din information till företag som erbjuder webbhotell, bokföring och betalningslösningar. Detta krävs exempelvis för att betalningar ska kunna genomföras på vår hemsida, samtidigt som vi kan upprätthålla en bokföring som följer lagen. Vårt syfte med lagringen av data Vårt främsta mål med lagringen av data är att kunna skicka ut dina ordrar till dig, samt uppdatera dig om nyheter i vår butik genom nyhetsbrev. Därför kommer vi nedan att beskriva varför och hur länge vi lagrar din information i våra system.

Bokföring av transaktioner

Vi bokför alla transaktioner som sker och därmed lagrar vi information om dina inköp. Detta sker eftersom det är en skyldighet enligt svensk lag. Denna information lagras i 7 år.

Nyhetsbrev

Vi vill gärna uppdatera dig om våra nya uppdateringar och produkter. Därför skickar vi ut nyhetsbrev till dig, efter att du har gett ditt samtycke, då du påbörjar en prenumeration. Detta sker tills du drar tillbaka ditt samtycke om att ta emot vårt nyhetsbrev.

Ditt konto m.m.

Vi samlar även information på ditt konto om tidigare ordrar, serviceärenden och annan kommunikation för att du ska kunna ha allt samlat på ett och samma ställe. Detta ger du samtycke till när du skapar ditt konto. Dessa uppgifter tas bort när du tar bort till konto på vår hemsida, www.discboss.se.

Cookies

Vi använder även cookies, vilket är en tjänst som passivt samlar in data i din webbläsare. Detta gör exempelvis att vi kan visa dig dina senast visade produkter. Dessutom kan vi ge dig språk och valuta alternativ utan att du har loggat in på ditt konto på discboss.se. Med hjälp av cookies samlar vi även in din aktivitet på discboss.se och detta tillåter funktioner som "senast visade produkter" samt färdigfyllnad av kunduppgifter även när du inte är inloggad. Detta för att göra sidan anpassad och smidig för dig som kund.

Dina rättigheter

Till en följd av att vi samlar in information om dig som kund har du även rätt till vissa saker. Därför kommer vi under denna paragraf berätta om dina rättigheter om vår informationslagring.

Registerutdrag

Du har rätt till att få en kopia på de personuppgifter som vi har lagrad om dig som kund.

Rättelse och radering

Dessutom har du rätt till att begära att vi rättar dina personuppgifter, ifall att dessa är felaktiga. Hursomhelst kan du även begära att vi raderar information som vi har lagrad om dig, genom att dra tillbaka till samtycke (läs mer om detta ovan). Detta gäller dock inte all information, exempelvis sådan som vi är skyldiga till att till ha enligt svensk lag.

Dataportabilitet

Du har rätt dataportabilitet, vilket betyder att du har rätt till att begära att vi skickar din information till en annan organisation eller till dig själv. Detta utskick får du i ett vanligt format som kan datorläsas.

Invändningar och klagomål

Du har rätt att göra invändningar om vår behandling av personuppgifter av legitimt intresse, ifall att din specifika situation medför skäl som vi inte har kunnat förutse. Om du gör en sådan invändning måste du ha skäl som väger tyngre än våra tvingade berättigade skäl för att vi ska sluta med denna behandling av dina personuppgifter. Man kan också se det som att vi måste påvisa att dessa uppgifter behövs eller förändra behandlingen. Ifall du har klagomål hoppas vi att du framför dessa till oss, eftersom vi vill ha ett stort förtroende mellan kund och leverantör. Hursomhelst finns det alltid möjlighet att framföra klagomål till Datainspektionen, som du finner på: https://www.datainspektionen.se.

Att utöva dina rättigheter

För att lättast utöva dina rättigheter skicka ett mail till oss på kontakt@discboss.se.

Kontaktuppgifter

Discboss Handelsbolag, org.nr. 969784-6666. Kontakta oss gärna om vår personuppgiftsbehandling på vår mail: kontakt@discboss.se.